ازيكم يابنات، 🌷
احب اعرفكم بنفسي الاول، انا د. سارة عاشور، اخصائي التغذية العلاجية وعلاج السمنة والنحافة.
النهارده هنتكلم عن النظام الغذائي الصحي 💟💟 وايه هي مكونات الغذاء؟؟
مبدايا كده لازم نعرف ان الغذاء مكون من مجموعتين : مصادر الطاقه و المغذيات الدقيقه
👍
1.مجموعه مصادر الطاقه : بتتكون من 3 مجموعات اساسيه هي النشويات و البروتين و الدهون وكل مجموعه منهم بتنقسم لمجموعات اصغر هنتكلم عنها بالتفصيل
..🌷
2.مجموعة المغذيات الدقيقه: و هي اللي بتحتوي علي الفيتامينات و الاملاح المعدنيه و العناصر النادرة
.💟
النهارده هنتكلم عن اول مجموعه و هي مجموعة مصادر الطاقه و هنبدا بالنشويات😉
**النشويات بتنقسم الي نشويات بسيطه و نشويات مركبه
،،،
أ...النشويات البسيطه: هي اسهل مصادر الطاقه في الهضم و الامتصاص و هي عباره عن السكر الابيض و سكر الفاكهه و العسل الابيض و المولاس و المجموعه ده يجب التقليل منها قدر المستطاع حيث ان سهوله تناولها و سرعة امتصاصها يؤدي الي ارتفاع نسبة الانسولين في الدم مما يؤدي الي اجهاد البنكرياس و زيادة نسبه الاصابه بمرض السكري و تركز الدهون في منطقة البطن
...😯
ب...النشويات المركبة : تحتوي هذه المجموعه علي الحبوب مثل القمح و الارز و الشوفان و الدقيق و النشا و تعتبر هذة المجموعة من النشويات مفيده اذا تم تناول الحبوب الكامله باعتدال مثل الخبز الاسمر و البليله 🌷..حيث انها تحتوي علي نسبة عاليه من الالياف الغذائيه فتستغرق وقت في هضمها مما يؤدي الي الشعور بالشبع لفترة اطول و ارتفاع بطىء في نسبة الانسولين👍👍...كما ان الالياف تقلل من امتصاص الدهون المضرة و تمنع الامساك🙆 ...
* يجب التقليل من الدقيق الابيض و النشا و يتم تناولهم باعتدال حيث انهم يحتوون علي سعرات حراريه عاليه .😦
*كما ان الحبوب الكامله تحتوي علي فيتامين ب المركب و بعض المعادن.🌷🌷
و ده نظام غذائي للاسبوع ده:
💟💟
الافطار :
نصف رغيف + بيضه مسلوقه او شريحه جبن + سلطه + كوب شاي باللبن خالي الدسم
سناك : ثمرة فاكهه
الغذاء :
6 معالق ارز او مكرونه او نصف رغيف + طبق سلطه + خضار + ربع فرخه او 2 شريحة لحم او كفته او شريحة كبده مشوية
سناك : ثمرة فاكهه
العشاء :
خارطة حبن قريش + سلطه
*مع شرب مالايقل عن 8 اكواب ماية يوميا ( العصاير والشاي والقهوة مش محسوبين)..
يارب تستفادوا من الموضوع🌷، وياريت تحاولوا تلتزموا بنظام الغذاء للاسبوع ده ، واشوفكم الاسبوع القادم 😘😘😘
No comments:
Post a Comment